4 λάθη που κάνετε όταν ισιώνετε τα μαλλιά σας



Όσο κι αν λατρεύετε τα κυματιστά και με όγκο μαλλιά, είμαστε σίγουροι ότι ισιώνετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά ή ακόμη και σε καθημερινή βάση, καθώς θέλετε να αποκτήσετε απαλά, μεταξένια και χωρίς μπούκλες μαλλιά.


Τα καλά νέα είναι ότι οι επιλογές που υπάρχουν όταν ισιώνετε τα μαλλιά σας έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια κι έτσι τα μαλλιά σας μπορούν να παραμείνουν υγιή και λαμπερά. Υπάρχουν όμως και αρνητικά. Πολλές γυναίκες συνεχίζουν να διαπράττουν τέσσερα βασικά λάθη, όταν προσπαθούν να ισιώσουν τα μαλλιά τους.

 

 

Ισιώνετε τα μαλλιά σας; 4 λάθη που κάνετε


 

Πριν πάρετε στα χέρια σας τη χτένα ή το σίδερο μαλλιών, σιγουρευτείτε ότι θα αποφύγετε αυτά τα 4 λάθη.



1. Δεν προετοιμάζετε τα μαλλιά σας



Πριν πάρετε το σεσουάρ ή το σίδερο για να φτιάξετε τα μαλλιά σας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό σαμπουάν και conditioner. Μη μείνετε όμως μόνο σε αυτά! Υπάρχουν κι άλλα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε ώστε να μην καταστρέψετε τα μαλλιά σας. Προϊόντα που έχουν, για παράδειγμα, μόρια μεταξιού που εισχωρούν στα μαλλιά σας ενώ παράλληλα παραμένουν στην επιφάνειά τους για να τα προστατέψουν από τη ζέστη.



2. Δε στεγνώνετε εντελώς τα μαλλιά σας



Όταν δε στεγνώνετε τα μαλλιά σας όπως πρέπει και τα αφήνετε νωπά, το πιο πιθανό είναι να κατσαρώσουν. Αν δεν είναι εντελώς στεγνά, βράζετε κυριολεκτικά τις άκρες των μαλλιών σας.


Για να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση, χρησιμοποιήστε ένα καλής ποιότητας σεσουάρ με τεχνολογία υπερύθρων οι οποίες θα στεγνώσουν τα μαλλιά σας ακόμη πιο γρήγορα, ενώ παράλληλα θα προστατέψουν την τρίχα σας, καθώς μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό ιόντων που θα χρησιμοποιήσετε.



3. Επιλέγετε λάθος θερμοκρασία στο σίδερο



Η θερμοκρασία που χρειάζεστε διαφέρει ανάλογα με την υφή των μαλλιών σας. Αν τα μαλλιά σας είναι σε καλή κατάσταση, χρειάζεστε μικρότερη θερμοκρασία για να τα ισιώσετε, σε αντίθεση με κάποια που έχει πολύ πυκνά και σγουρά μαλλιά.


Δυστυχώς, όμως, δεν έχετε αυτή την επιλογή σε όλα τα σίδερα μαλλιών και επιλέγοντας τη λάθος θερμοκρασία, μπορεί να κατσαρώσετε τα μαλλιά σας ή να τα κάψετε!


Σε γενικές γραμμές πάντως, οι ειδικοί προτείνουν στις γυναίκες που έχουν λεπτά μαλλιά να βάζουν τη θερμοκρασία κάτω από 180 βαθμούς, εκείνες που έχουν κυματιστά μαλλιά να βάζουν τη θερμοκρασία μεταξύ 180 και 190 βαθμών, ενώ οι γυναίκες που έχουν πυκνά και κατσαρά μαλλιά καλό θα ήταν να θέτουν τη θερμοκρασία μεταξύ 190 και 210 βαθμών.



4. Δε χρησιμοποιείτε προστατευτικό θέρμανσης



Το προστατευτικό θέρμανσης αποτελεί ένα μέτρο ασφάλειας για τα μαλλιά σας. Σίγουρα δε θέλετε να τα καταστρέψετε λόγω υψηλής θερμοκρασίας. Επίσης, ένα τέτοιο προστατευτικό θα μειώσει την πιθανότητα φριζαρίσματος και θα κάνει τα μαλλιά σας πιο λαμπερά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ισιώνετε τα μαλλιά σας χωρίς να φοβάστε ότι μπορεί να τα κάψετε.


Πηγή:
www.ediva.gr